MICROBLADING / POWDERBROWS

Herstelproces

Direct na de behandeling kan er soms wat roodheid en zwelling optreden. Ook kan de huid opzetten. Dit is dan ook tijdelijk en verdwijnt na gemiddeld een uur. Op dag twee oogt de pigmentatie een stuk donkerder. Dit heeft met het herstelproces van de huid te maken. Na deze fase kunnen er korstjes op de wenkbrauwen aanwezig zijn. Deze vallen er van zelf af! Ga niet aan de korstjes zitten of trekken, dan verstoor je de huidbalans en is de kans groot dat je de pigmentatie mee wegtrekt. Zodra de korstjes-fase voorbij is, blijft er bijna niks van de pigmentatie over. Raak niet in paniek. Ook hier treed een normale fase aan. De huid is zich aan het vernieuwen en de pigmentatie komt na deze fase weer tevoorschijn. Ongeveer twee weken na de eerste behandeling zijn de wenkbrauwen hersteld. Wel kan het zijn dat er minimale leegtes of vermindering van pigmentatie te zien is. Tijdens de nabehandeling zullen deze worden opgevuld.

De illustratie geeft globaal het genezingsproces weer.

Resultaten van de pigment opname door de huid is afhankelijk van de volgende factoren;

· huidtype · levensstijl · weerstand · aanwezigheid hoeveelheid oude pmu · volledig nagekomen nazorg! Een vette huid zal meer zorg nodig hebben, dit huidtype zal de pmu dan ook korter houden dan een normale huidtype. Hoe vetter de huid des te korter de pigmentkleur blijft.

Tevens zorgt zweet en blootstelling aan de zon voor een snellere vervaging van het pigment. Gebruik altijd min factor 30 het liefste factor 50 op de delen waar de pigment zich bevindt.

 

veel gestelde vragen over microblading phibrows en ombre powderbrows