Semi permanente make-up

Na lang nadenken wil je er voor gaan, de wenkbrauwen opvullen door semi permanente make-up. De eerste stap is gezet je bent aan het rondkijken. Welkom en wat leuk dat dit op mijn pagina mag zijn!

Ik zal je de verschillende technieken van Semi permanente make-up voor de wenkbrauwen toelichten. Echter is het per persoon, huid en smaak heel divers welke techniek het beste bij jou past.

Ik zal je tijdens de eerste behandeling rustig vertellen over wat je mag verwachten en de gehele behandeling stapsgewijs doornemen.
Mijn salon kent geen tijd, het is pas klaar, als het klaar is!

Microblading PhiBrows

Microblading is een semi-permanente make-up techniek voor het modelleren van de wenkbrauwen. Microblading is een “haartjes” techniek , doormiddel van kleine krasjes in de opperlaag van de huid te maken en hier pigment aan toe te voegen . Bij microblading pigmenteren wordt een manuele pen gebruikt die bestaat uit ultrafijne, steriele naaldjes achter elkaar op een rij geplaatst. De naalden zijn flinterdun waardoor de haartjes, getekend in de wenkbrauwen, zeer fijn zijn.

Het eindresultaat? Natuurlijk opgevulde wenkbrauwen.

PHIBROWS

In de salon wordt er uitsluitend gewerkt met de producten en materialen van PhiBrows. Phibrows is een wereldwijd erkend academie op het gebied van PMU. De pigmenten zijn erkend en vrij van radicalen en ijzer.

Meer informatie over PhiBrows? Ga dan naar: www.phibrows.com

Ombre Powderbrows

Welgevormde volle wenkbrauwen met de Ombre Powder Brows.
Heb je een voorkeur voor een decoratieve uitstraling van de wenkbrauwen dan zal de keuze voor de poeder techniek het beste zijn. Het zal er dan uitzien alsof de wenkbrauwen met potlood/poeder zijn ingevuld. De wenkbrauw begint licht bij de aanzet en wordt steeds donkerder naar het uiteinde toe.

Powder Brows hebben een langer durend resultaat en werken met de meeste huidtypen, waaronder de vette en de gemengde huid. Het resultaat blijft gemiddeld maar liefst 1.5 tot 2 jaar zichtbaar. In tegenstelling tot de reguliere PMU tattoos vervagen de ombré brows kleurecht. Hierdoor blijven ze langer mooi en zullen ze niet groen uitslaan na verloop van tijd.

Mijn uitgangspunt is altijd zo natuurlijk ogende wenkbrauwen

COMBI BROWS

Het woord zegt het al. Het is een combinatie van de twee bovenstaande technieken. Het aanzet wordt met microblading (hairstroke) aangebracht en overgezet op de poedertechniek. Dit is het beste van beide technieken in één behandeling. De soft look aan het begin en de wat strakkere uiteinde van de wenkbrauwen samen.

Veelgestelde vragen over Microblading PhiBrows en Ombre Powderbrows

Voor wie is Microblading geschikt?
 • Het aanpassen/perfectioneren van de bestaande wenkbrauw vorm
 • Verdikking van bestaande dunne wenkbrauwen
 • Dunne wenkbrauwen veroorzaakt door jaren van veelvoudig epileren
 • Het corrigeren van asymmetrie
 • moeilijkheden bij het toepassen van normale make-up
 • wens om zo min mogelijk aan de wenkbrauwen te doen
 • Chemotherapie of Alopecia
Wanneer mag/kan ik deze behandeling niet ondergaan?

Laat geen semipermanente make-up aanbrengen:

 • op een litteken dat minder dan een jaar oud is
 • op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet
 • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is
 • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen
 • als je onder invloed bent van alcohol of drugs
 • als je zwanger bent
 • Als u een Botoxbehandeling hebt ondergaan binnen de 2 maanden van de sem-permanente behandeling
 • Als je bloedverdunners neemt


Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:

 • diabetes
 • hemofilie
 • tijdens chemotherapie
 • chronische huidziekte zoals eczeem of psorias
 • allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
 • immuunstoornis
 • hart- en vaatafwijkingen
 • bij gebruik van roaccutane (anti-acne middel)

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica ? En wil je toch microblading? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts. Voorafgaand aan elke behandeling zal er een uitgebreide GGD vragenlijst ingevuld worden waarop alle contra-indicaties zullen worden doorgenomen.

Ziet het resultaat er natuurlijk uit?

Microblading is hairstroke techniek. Dit oogt natuurlijk doordat de strokes flinterdun worden gezet, des te meer eigen wenkbrauwhaar je hebt, hoe natuurlijker het eindresultaat.

Hoe zie ik er direct na de behandeling uit?

Het behandelde gebied kan wat rood zien en eventueel licht gezwollen zijn. Deze bijwerking verdwijnen vaak binnen een paar uurtjes. Na de behandeling is de kleur de eerste 5 à 7 dagen altijd ongeveer 30% donkerder dan de kleur die samen met jou is gekozen als eindresultaat. Dit heeft te maken met het natuurlijke helingsproces van de huid. Pas na ongeveer 30 dagen kun je het volledige resultaat zien omdat dan de huid volledig hersteld is. Het kan tevens voorkomen dat er kleine korstjes/schilfers na de behandeling ontstaan. Daar hoef je je geen zorgen over te maken, dit hoort bij het herstelproces van de huid!

Wanneer is de Touch Up behandeling nodig?

Na 6 weken vindt de tweede behandeling plaats. Bij deze behandeling kunnen nog eventuele correcties aangebracht worden aan de vorm en kleur. Mijn werkwijze is dat we bij de eerste behandeling liever iets te licht, dun, en voorzichtig werken omdat dit makkelijk in de nabehandeling is bij te werken..

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Afhankelijk van welke zone en welke technieken er zijn gebruikt blijft permanente make-up gemiddeld 12-16 maanden mooi. De houdbaarheid heeft ook te maken met je huidtype, je verzorgingsrituelen, je levensstijl en de mate hoeveel en hoe vaak je jouw huid blootstelt aan de zon/zonnebank. Als je een vet huidtype hebt kan het zijn dat het pigment niet wordt opgenomen in de huid en hierdoor niet het gewenste resultaat kan geven. Soms blijven de pigmenten ook langer zichtbaar. Semi-permanent betekent niet dat je ervan uit kan gaan dat al het pigment zeker zal verdwijnen. Het kan zijn dat er zelfs na jaren toch nog (enige) kleur te zien is. Zodra de pigmenten / kleur wat gaat vervagen kan je de resultaten heel makkelijk onderhouden door een opvulbehandeling te laten doen. Hiervoor gelden speciale tarieven.

Wat is het verschil tussen Microblading en permanente makeup?

Microblading is een vorm van semi-permanente make-up, die alleen geschikt is voor de wenkbrauwen. Met 18 steriele naaldjes in een manuele pen worden de hairstrokes met pigment getekend. Door de plaatsing tussen de eerste en tweede huidlaag blijven de hairstrokes zeer strak. De behandeling is milder en het resultaat is natuurlijker dan bij reguliere PMU.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. Dit is inclusief intake gesprek, het opmeten en epileren van de wenkbrauw en uitleg over de nazorg.

Hoe verzorg ik de wenkbrauwen na de behandeling?
 • De behandelde huid zo min mogelijk aanraken
 • Niet krabben aan de behandelde huid
 • De behandelde huid niet afdekken met pleisters of verband
 • Baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijden
 • De huid niet met de vingers aanraken
Hoe worden Ombré Powder brows gecreëerd?

Deze techniek wordt toegepast met een PMU apparaat. De pigmenten worden met een naald in de lederhuid gepigmenteerd. Met het PMU apparaat kun je een natuurlijk poeder effect creëren.

Na 6 weken zijn de wenkbrauwen volledig genezen en zul je zien dat de kleur is terug gelopen, dit is het moment dat je terug komt voor je nabehandeling

Hoe lang gaan Ombré Powder brows mee?

Ombré Powder brows gaan gemiddeld 1,5 tot 2 jaar mee mits je je houdt aan de nazorginstructies. Het is belangrijk om na de behandelingen alle adviezen op te volgen zodat u langer kan genieten van je permanente make up. Daarnaast is het van belang hoe jij zelf met je huid/wenkbrauwen omgaat.

Microblading PhiBrows

Een volledige PhiBrows behandeling

Maak een afspraak

€ 299,-

Ombre Powderbrows

Maak een afspraak

€ 299,-

€ 325,-

Touch up binnen binnen 6 maanden

Het bijwerken van de wenkbrauwen binnen 6 maanden na een volledige PhiBrows behandeling. Een touch up behandeling is alleen mogelijk wanneer de vorige behandeling niet volledig vervaagd is. Wanneer de wenkbrauwen volledig vervaagd zijn zal een nieuwe volledige PhiBrows behandeling ingepland moeten worden.

Maak een afspraak

€ 50,-

Touch up binnen 1 jaar

Het bijwerken van de wenkbrauwen binnen 1 jaar na een volledige PhiBrows behandeling. Een touch up behandeling is alleen mogelijk wanneer de vorige behandeling niet volledig vervaagd is. Wanneer de wenkbrauwen volledig vervaagd zijn zal een nieuwe volledige PhiBrows behandeling ingepland moeten worden.

Maak een afspraak

€ 125,-

Touch up binnen 2 jaar

Het bijwerken van de wenkbrauwen binnen 2 jaar na een volledige PhiBrows behandeling. Een touch up behandeling is alleen mogelijk wanneer de vorige behandeling niet volledig vervaagd is. Wanneer de wenkbrauwen volledig vervaagd zijn zal een nieuwe volledige PhiBrows behandeling ingepland moeten worden.

Maak een afspraak

€ 175,-

Foto’s

Enkele voorbeelden met voor en na foto’s van Microblading PhiBrows behandelingen.

Meer foto’s? Neem een kijkje op onze Facebook pagina! Of op Instagram!

Happiness Beauty & Brows, voor mij de nummer 1!!!
Na jaren met te dunne wenkbrauwen, lang twijfelen, toch gezocht naar iemand die mijn wenkbrauwen weer vol kon maken als vroeger. Gelukkig kwam ik na wat speurwerk bij Negin van Happiness Beauty & Brows terecht. Godzijdank, wat ben ik blij. Meteen een fijne klik en supergoed advies. Ben maar wat blij met mijn wenkies point!! (Melissa uit Mierlo)

Melissa

“Het is bijna twee jaar geleden dat ik de eerste microblading behandeling heb gehad bij Happiness & Beauty. Ik was en ik ben nog steeds erg blij dat ik het gedaan heb. Ik heb het als een fijne en professionele behandeling ervaren. Ondertussen zijn mijn eigen haren terug gegroeid waardoor het verschil niet meer te zien is! Zeker een aanrader!”(Jessica uit Eindhoven)

Jessica

Ik ben bij Negin geweest voor mijn microblading en ben er zo tevreden mee!! Ze is een echte vakvrouw en verstaat haar werk ontzettend goed. Mijn wenkbrauwen hebben een prachtige vorm wat goed bij mijn gezicht past. Ook de kleur is helemaal naar wens. Nu kan ik met een gerust hart op vakantie zonder me druk te maken of mijn wenkies recht getekend zijn 😀 Niks meer aan te doen! Superbedankt Negin en tot snel! Betty uit Someren

Betty

Sinds dat ik microblading heb, heb ik veel positieve reacties gehad, zoals dat ik jonger uitzien, heel natuurlijk uitziet en bovendien hoef ik niet lang voor de Spiegel te staan om bij te tekenen: Mina uit Geldrop.

 

Mina

Eindelijk heb ik besloten om iets aan mijn wenkbrauwen te laten doen. Mijn wenkbrauwen zijn bijna onzichtbaar. Ik denk dat wat kleur op mijn wenkbrauwen mijn gezicht wat sprekender maakt. Ik wil dat mijn wenkbrauwen er zo natuurlijk mogelijk uitzien daarom heb ik (na lang aarzelen) een afspraak gemaakt voor de microblading behandeling. Superspannend vind ik het!! Hoe zal het er uit gaan zien, zal het pijnlijk zijn?

Dan is het zover, ik ga naar Happiness toe. Negin vraagt me hoe ik mijn wenkbrauwen zou willen hebben. Daarna legt ze heel duidelijk uit wat er gaat gebeuren en hoe lang het ongeveer zal duren. Ik ga op de behandeltafel liggen en geef me geheel aan Negin over. Negin werkt heel rustig en ook heel nauwkeurig, dat merk ik al gauw. Ze tekent mijn “nieuwe” wenkbrauwen en controleert dit zorgvuldig. Het zetten van de strokes is gevoelig maar wel uit te houden. Tussendoor legt Negin ook uit wat ze gaat doen, dat is wel prettig. Mijn spanning zakt! Negin bekijkt het resultaat en reageert heel enthousiast. “Het wordt heel mooi” zegt ze. Ik word nieuwsgierig. Na ongeveer 3 uren zie ik het eindresultaat. Mijn wenkbrauwen zijn weer duidelijk aanwezig. Ze zijn behoorlijk donker maar dat is me verteld. Ik moet nog enkele weken geduld hebben om de uiteindelijke kleur te zien. Nu ben ik blij dat het klaar is.

De reacties die ik heb gekregen van mensen in mijn omgeving zijn positief:
je wenkbrauwen zien er heel natuurlijk uit! Het is heel netjes gedaan! Het zijn net echte haartjes, die je ziet!

Ik ben ook heel erg blij met het resultaat! (Henjo uit Heeze)

Henjo